Hasznos tippek és jó tanácsok költözéséhez!

Hívja a 06-30/901-4572-es számot 8-22 óráig, szombat-vasárnap is!

Miután kiválasztotta a megfelelő költöztető céget, és megrendelte, lefixálta költözésének az időpontját, azután megkezdődik családja életében a „kálvária”. Mármint maga a költözés az előkészületekkel.

  • Ilyenkor a szervezésen múlik minden, az előkészületeken keresztül az utómunkálatokig. Nagyon sok stressztől és idegeskedéstől óvhatja meg magát és családját, ha előre megtervezik a költözéssel járó munkafolyamatokat.
  • Természetesen az is fontos, hogy maga a költöztető cég milyen szolgáltatásokat nyújt, de talán még fontosabb az, hogy a megrendelő, hogyan és milyen formán tudott előkészülni. Flottul meg tudta oldani a felmerülő problémákat, vagy gondjai vannak?
  • Költözése megszervezésében szeretnénk segítséget nyújtani Önnek és családjának. Kérjük, olvassa végig a tartalmat. Segítségére lesz.

Ha költöztetését nálunk rendeli meg kompletten, dobozolással, csomagolással, szereléssel, minden előkészülettel, akkor Önnek semmi dolga nem akad, csak arra lesz figyelmes, hogy

  • „Már kész is vagyunk? Már csak költözni kell?”

A legtöbben azonban azt szeretik, ha maguk végzik a költözéshez szükséges összepakolási folyamatokat, és nem bízzák másokra. Csak magát a költöztetést veszik igénybe.

  • Költöztető cégként ezt természetesen megértjük.
  • Ebben az esetben néhány hasznos tippel és tanáccsal szeretnénk segíteni.

Dobozolás

Fontos, hogy jó minőségű költöztető dobozokat vásároljon. Azért, mert a dobozoknak bírnia kell a bennük lévő súlyt. Mit jelent a jó minőség?

Azt, hogy legyen kellő vastagságú a dobozok fala. A vastagság azért fontos, hogy pakolható legyen például a teherautó platóján. Ne rogyjon össze, ne szakadjon szét a doboz.

Ha a dobozokat pakolják, akkor ügyeljenek a súlyokra is.

  • Például, félig rakják meg könyvekkel és félig ruhával. Egy telerakott doboz könyvekkel meghaladhatja az 50-60 kg-ot is.

Törékeny tárgyakat, porcelánokat, üvegtárgyakat, ereklyéket ruhák közé becsavarva pakolják. Azért, mert a ruha megvédi a rázkódásoktól, törésektől, sérülésektől a törékeny dolgokat.

Konyhai felszereléseket (tányérokat, poharakat, étkészleteket, teás-kávés készleteket) szigorúan újságpapírba csomagolva pakolják be a dobozokba. Minden kirakott sor közé rakjanak egy hullám papír réteget, ami megadja a merevítést, és a rezgést csillapítja. Fontos a dobozokat felcímkézni, és ráírni, hogy mit tartalmaznak, főleg a törékeny dolgok miatt. Megkönnyítik ezzel a pakolás dolgát, és segítenek abban, hogy mi hova kerüljön a költözés közben.

Zsákolás

Minden esetben pakoljanak zsákokba is! Például ágyneműket, ruhákat, törülközőket, pokrócokat. Ez azért fontos, mert a teherautó pakolásakor minden esetben ki kell tölteni a teret. A kisebb réseket meg kell szüntetni, hogy ne mozogjon a rakomány. Például a szekrény tetejére, vagy az oldalához kerülhetnek a zsákok. A zsákok jóval olcsóbbak, mint a dobozok, így pénzt spórolhat meg. Különben sem lehet mindent bedobozolni. Fontos, hogy a zsákokat is fel kell címkézni, és ráírni, hogy mit tartalmaznak.

Ha ehhez hasonlóan vagy így készült el a dobozolással és a zsákolással, akkor Ön nagyban hozzájárult ahhoz, hogy leredukálja költözés közbeni sérüléseket, töréseket. A többi már a szakemberek dolga.

Lifthasználat

Költözése előtt pár nappal beszéljen a házmesterrel, vagy a közös képviselőjével, hogy költözködik, és a liftet nagymértékben használni fogják. Ezzel elkerüljük a lakókkal való konfrontálódást, mert minden házban vannak olyanok, akik hátráltatják a munkafolyamatokat. Ha a házban teherlift van és használható, akkor minden esetben kérje el a teherlift kulcsát.

Parkolás és helyfoglalás

Nagyon fontos, hogy a költöztető cég teherautója minél közelebb tudjon megállni a házhoz, lépcsőházhoz. Minél közelebb áll meg az autó, annál több pénzt spórol Ön, mert kevesebb időbe kerül a hordás, és így hamarabb megvan a költöztetés.

Nem árt, ha már a költözés napján a megbeszélt időpont előtt jóval korábban gondoskodik a helyfoglalásról.

  • Pl. a saját autójával foglalja le a helyet, vagy kukákkal zsinórt, szalagot kihúzva, ráírva, hogy ”Költöztetés” stb.

Reméljük, hogy tanácsainkkal tudtuk segíteni a költözését, és Önt is elégedett megrendelőink között üdvözölhetjük.

Hívja a 06-30/901-4572-es számot, és szabaduljon meg a költöztetés gondjától!

Extra szolgáltatás:

ingyenes fóliázás

bútorai sérülésmentes szállításáért

left cloud
Hívja a 06-30/901-4572-es számot 8-22 óráig!

Hasznos tippek és jó tanácsok költözéséhez!

Call Now Button