Költöztetés pakolással, csomagolással, rakodással

Hívja a 06-30/901-4572-es számot 8-22 óráig, szombat-vasárnap is!

Egy költöztetést többféleképpen tud megrendelni

1. Klasszikus költöztetés

A költöző összepakol, bedobozol, becsomagol mindent, és a MINŐSÉG FUVARNAK mindezt „csak” el kell szállítania „A” pontból „B” pontba.

Ez a legelterjedtebb költözési forma.

2. Költséghatékony költöztetés

A költöző mindent bepakol, becsomagol, csak a sofőrt és a teherautót veszi igénybe. A bútorokat, dobozokat, zsákokat stb. Azaz minden ingóságot a költöző visz ki a teherautóra, illetve emel le a teherautóról az adott címeken.

Ezt bizony, az esetek döntő többségében, nem lehet egyedül végezni. Segítőkre, családtagokra, rokonokra, barátokra van szükség, hogy megfelelő létszám álljon rendelkezésre. Azért, hogy a költözés kellő időben megtörténjen. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen jellegű költöztetések általában nem zökkenőmentesek. Sőt!

Valami leesik, összetörik, megsérül. A nem várt akadályok miatt a költözési idő elnyúlik, mint a rétestészta. Pusztán csak azért, mert nem profi költöztetők végzik.

3. Költöztetés, amikor mindent a költöztető cég csinál

Vagyis a MINŐSÉG FUVARNAK kell mindent végrehajtania a költöztetéskor. Azaz az ingatlanon belüli csomagolást, dobozolást, adott esetben a bútorok szét- és összeszerelését, és a szállítást is. Tehát a megrendelő komplex szolgáltatást kér költözésekor.

3.1. Költöztetés csomagolással, pakolással, rakodással

A költözni akaró ügyfél telefonon jelzi nekünk a költözési szándékát. Ezután több perces „felmérés” következik, ugyancsak a beszélgetés keretében.

Tájékozódunk a költöztetés részleteiről. Megismerjük az érdeklődő ügyfél igényeit. Megtudakoljuk, hogy mit szeretne a megrendelő.

A részletes tájékozódás után tájékoztatást adunk, hogy mire kell számítania a költöztetéskor. Mire érdemes figyelnie. Vázoljuk a költöztetés menetét, például dobozolás, csomagolás, bútorok szerelése stb.

Ha az ügyfélnek szimpatikus, meggyőző volt a megbeszélés, akkor a következő lépés a munka részletes felmérése lesz. Az esetek 80%-ában az ilyen jellegű munkákat személyesen kell felmérnünk, hogy minden apró részletre fel tudjunk készülni. Azért, hogy nehogy akkor szembesüljünk váratlanul egy problémával, amikor már a helyszínen vagyunk, és megkezdtük a költöztetést.

A felmérést követően tájékoztatjuk az ügyfelet minden lehetséges, vagy esetleges munkafolyamatról, például dobozolásról, csomagolásról, bútorok szétszereléséről, összekészítéséről, és a kapcsolódó költözési előkészületekről.

Ha mindezt az ügyfél tudomásul vette és a helyszínen adott árajánlatot is elfogadta, következik a költöztetés menetének részletes megbeszélése.

1. Összekészülés a pakoláshoz, csomagoláshoz

Az ilyen jellegű munkákat általában 2 szakaszra érdemes bontani.

1. nap: Összepakolás, csomagolás, dobozolás előkészületei.
2. nap: Költöztetés, amikor az ingóságokat „A” pontból „B” pontba költöztetjük. Felvonulás a helyszínre megfelelő szakember létszámmal, elegendő csomagoló anyaggal, pl. dobozokkal, fóliatekercsekkel, zsákokkal, hullámpapírral stb.

Fontos azt is megjegyezni, hogy a Minőség Fuvar minden szükséges szerszámot biztosítani tud a zavartalan költözéshez.

És akkor lássuk a pontos a munkamenetet:

 • Megfelelő létszám. Az ilyen jellegű költöztetéseket általában, minimum 4 fő szokta végezni. 2-2 fő párban dolgozik, mert így a leghatékonyabb, legidőtakarékosabb a költöztetés menete.

Nagyobb ingatlanoknál természetesen ennél több szakemberre is szükség lehet, de a jobb megértés kedvéért vegyünk egy példát:

 • Adott egy 50 m2 -es lakás, amit teljesen össze kell pakolni, csomagolni úgy, hogy költöztetni lehessen.
 • Ilyen jellegű, tartalmú munkához legalább 4 fő profi költöztető kolléga szükséges. Ők mindenre figyelve, körültekintően és alaposan összepakolnak, bedobozolnak, becsomagolnak, szétszerelnek mindent, hogy az ingóságok ne sérülhessenek a szállítás során.
 • Ezek a műveletek nem pár perces munkák.
 • Amikor felmérjük a terepet, elmondjuk, hogy – a 28 év alatt szerzett tapasztalataink, s a mindennapos gyakorlatunk alapján – mennyi időre van szükség ahhoz, hogy minden épségben, egyben, sérülésmentesen érkezzen meg a „B” pontba.

A kapkodás, de a „kényelmes” munka is mindig és mindenkor rossz tanácsadó! Szem előtt tartjuk.

Fontos megjegyzendő: A MINŐSÉG FUVAR, mint 25 éves gyakorlattal rendelkező PROFI költöztető, töredék idő alatt előkészül, és becsomagolja a szállítandó ingóságokat a költözéshez.

A költözésben nem jártas ügyfélnek akár egy hétig is eltarthat, amíg összepakolja egy 50 m2-es ingatlan ingóságait úgy, hogy abban semmi hiba ne legyen. Tény, hogy minden apró részletre figyelni kell, s ha csak összecsapjuk, abból általában semmi jó nem származik.

A Minőség Fuvar egy 50 m2-es, átlagos felszereltségű lakóingatlant, kompletten, képes akár 7-10 óra alatt is összepakolni.

Ahogy fentebb már említettük. Figyelni kell minden apró részletre. Fóliázni kell a kárpitos bútorokat, hogy ne piszkolódjanak a matracok, fekvő felületek, a kényes szövetek.

A szerelés is komoly előkészületeket igényel:

 • Gardróbszekrények szerelése,
 • franciaágyak szerelése,
 • sarok ülőgarnitúrák szerelése,
 • nagyméretű bútorok szerelése, mozgatása,
 • pianínó vagy zongora előkészítése, csomagolása,
 • műszaki cikkek, képek fóliázása.

2. nap a költöztetés napja

Az ide tartozó tudnivalókat a költöztetés menüpontban találhatja meg. A fentiek áttekintése, átgondolása és megfontolása alapján valószínűleg fel sem merül majd Önben a kérdés, hogy tényleg jó döntést hozott-e, amikor profi költöztető céget bízott meg a költöztetéssel.

3.2. IGEN, JÓL DÖNTÖTT

Számtalan példát tudunk mondani, amikor ügyfeleink nekifogtak az összepakolásnak, és menet közben döbbentek rá, hogy legközelebb profi költöztetőket kell hívniuk.

Pár év múlva ismét hívták a Minőség Fuvart! És… Komplex költöztetést kértek.

Nem akartak úgy járni, mint legutóbb, amikor egy héten keresztül csak csomagoltak és csomagoltak. Szabadságot is ki kellett venniük, nem beszélve arról, hogy mindez milyen fizikai és mentális fáradságot okozott számukra.

A telefonhívásuk után a MINŐSÉG FUVAR szinte azonnal megjelent náluk. Megtörtént az összepakolás, az előkészület – még egy napig sem tartott –, s az ügyfeleinkből örömmel, nem kicsit meglepődve szakadt fel a sóhaj: „EZT NEM HISSZÜK EL!”

Hálásak voltak, ami – valljuk be – igen jól esett nekünk, mert elismerték a lelkiismeretes, körültekintő munkánkat.

Költöztetés pakolással, csomagolással, rakodással szakszerűen 28 éves tapasztalattal. Költöztetéséhez erre van szüksége?

Hívja a 06-30/901-4572-es számot, és szabaduljon meg a költöztetés gondjától!

Extra szolgáltatás:

ingyenes fóliázás

bútorai sérülésmentes szállításáért

left cloud
Hívja a 06-30/901-4572-es számot 8-22 óráig!

Hasznos tippek és jó tanácsok költözéséhez!

Call Now Button