Olcsó költöztetés vagy drága

Hívja a 06-30/901-4572-es számot 8-22 óráig, szombat-vasárnap is!

Avagy mikor drága az „olcsó”, és mikor olcsó a „drága” költöztetés.

Olcsó költöztetés előnyeiről és hátrányairól

őszintén

MINŐSÉG FUVAR – több, mint két évtizedes múlttal rendelkező, költöztető cégként – túl van már sok ezer költöztetésen. Ezért talán joggal mondhatjuk magunkról, hogy a szakmában PROFIK VAGYUNK.

Több, mint két évtized alatt számos tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Tudjuk, hogyan alakulnak a költöztetések Budapesten vagy vidéken. Tudjuk, hogy az ügyfelek, milyen érvek alapján, miképpen válasszák ki a számukra legmegfelelőbb költöztető céget.

Nos, arról is vannak tapasztalataink persze, hogy a 21. században, milyen költöztetési formát kedvelnek leginkább. Tekintettel a gazdasági környezetre és saját anyagi helyzetükre is.

A költöztető kiválasztása függ attól például, hogy kinek, milyen igényei vannak. És attól is, hogy mekkora, milyen volumenű költöztetés előtt állnak éppen.

Talán már ebből a rövid felsorolásból is látható, hogy nem egyszerű válaszokat adni a költöztetés előtti fontos kérdésekre. A válaszok több tényezősek.

Nagyon nem mindegy, hogy egy 30 m2-es garzon vagy egy 200 m2-es alapterületű ház ingóságait kell elköltöztetni.

Azonnal adódhat a kérdés: mi a különbség egy drágább, illetve olcsóbb költöztetés között? Csak az ár számít?

Természetes, hogy minél nagyobb, komplexebb egy költöztetés, annál drágább, költségesebb, szemben egy pár órás költöztetéssel.

Például: Egy 80 m2-es alapterületű lakás ingóságait kell elköltöztetni egy budapesti társasház II. emeletéről, egy távolabbi, másik társasház III. emeletére. Ez már „komplex” feladatnak tekinthető, de miért is? Mert

  • megfelelő méretű teherautóra van szükség, amire felfér egy 80 m2-es ingatlan valamennyi ingósága,
  • megfelelő létszámú költöztető személyzet szükséges, akik megoldják a költöztetést, mégpedig szakszerű, színvonalas munkával.

Amikor ezek a minimális kondíciók rendelkezésre állnak, következik a költöztetés menetének tervezése. A tervezést érdemes mindig nagy odafigyeléssel, szakmai alátámasztással, körültekintően elvégezni. Mégpedig együttműködve Önnel, a megrendelővel.

Könnyű belátni, hogy egy KOMPLEX KÖLTÖZTETÉS sokkal több időt, energiát, szakmai hozzáértést igényel, mint a kisebb volumenű költöztetés. Ez az első indok, hogy a komplex költöztetés többe kerül a megrendelőnek, mint egy átlagos, kis alapterületű ingatlan ingóságainak költöztetése.

Ha a kisebb volumenű költöztetés nagyjából másfél-két óra időráfordítást igényel, akkor ennek költsége természetesen töredéke egy 80 m2 -es ingatlan költöztetésének. Ez esetben bátran kijelenthetjük, hogy „OLCSÓ” KÖLTÖZTETÉSRŐL van szó, mert nem szükséges bővebb szakember gárda. Elég egy kisebb furgon is a szállításhoz. Ezért ennek megfelelően alakulnak a költöztetési költségek is.

Itt érdemes egy percre megállni.

Mit jelent, hogy „olcsó” költöztetés?

Azért, mert valóban kevesebb költséget igényel, közel sem biztos, hogy olyan kedvező, vagyis „olcsó” lesz, mint ahogy azt a megrendelő előzetesen elképzelte, vagy szerette volna. Miért?

Mert például szakmai okok miatt nem lehetséges tisztességgel, teljes felelősséggel úgy megoldani, ahogy azt a megrendelő szerette volna. Egy áralkunál ugyanis nemcsak az árból enged, hanem a legtöbbször a szakmai követelményekből is levesz ezt-azt a költöztető cég. Ön ezt szeretné?

Ellentétes érvek és érdekek feszülnek egymásnak. Jogosan. Teljesen természetes, hogy senki sem ellensége a pénztárcájának, és a lehető „legolcsóbban” szeretné megoldani a költöztetését. Ön is. Költöztetőként ezt szem előtt tartjuk mi is.

A Minőség Fuvar egyik legfontosabb teendője, hogy átfogó részletességgel tájékoztassa az ügyfeleket, megrendelőket, hogy mit, miért és hogyan kell tennünk egy költöztetés során ahhoz, hogy a minket megbízó ügyfél a költöztetés végén maximálisan elégedett legyen.

Vegyünk még egy példát:

Tegyük fel, hogy 2-3 órás költöztetésről van szó Budapesten. Egy társasház I. emeletéről egy családi ház II. emeletére kell költöztetni. Nincs lift a helyszíneken.

A megrendelő 2 fő szállítót kér és 1 db teherautót, mondván, nem nagy munka, 2 fő simán végre tudja hajtani. A megrendelő a számára legkedvezőbb összeggel kalkulált, mert úgy gondolta, hogy így lesz jó.

Alapkötelezettségünk ilyenkor felhívni a figyelmet: nem biztos, hogy jó az ötlet, mert anyagilag sokkal többet veszíthet, mint ahogy azt elgondolta. Miért?

Elmondjuk az ügyfélnek, hogy a feladat ugyan valóban megoldható 2 fő szakemberrel is. De sokkal több ideig fog tartani, amíg ketten le- és felhordják az emeletekre az ingóságokat, illetve a fizikai igénybevétel szempontjából is kedvezőtlen, fárasztóbb, mintha 3 szakember dolgozna.

Mivel gyorsabban, dinamikusabban, és talán ez a legfontosabb: komoly időt nyerve dolgoznak, a költöztetés végösszege bizony kedvezőbb lesz. Kedvezőnek tartjuk, hogy a megrendelőink döntő többsége elfogadja az érveinket. Meg tudjuk győzni őket.

És a költöztetés végén megköszönik, hogy tájékoztattuk őket, mert szembesültek a ténnyel, hogy lényegesen több idő telt volna el, ha csak két szakember jön költöztetni.

Reméljük, sikerült szemléltetni, hogy NEM MINDIG AZ „OLCSÓ” MEGOLDÁS A JÓ MEGOLDÁS. A költöztetésnél sem mindig az olcsó lesz az igazán olcsó költöztetés.

Hívja a 06-30/901-4572-es számot, és szabaduljon meg a költöztetés gondjától!

Extra szolgáltatás:

ingyenes fóliázás

bútorai sérülésmentes szállításáért

left cloud
Hívja a 06-30/901-4572-es számot 8-22 óráig!

Hasznos tippek és jó tanácsok költözéséhez!

Call Now Button